InloggenWie is online
We hebben 1 gast online

Uitslagen toernooien

08-03-2014 38e Hunebed toernooi te Borger

Zaterdag 8 maart, het 38e Hunebed toernooi te Borger stond weer op het programma. Tachi Beilen was met 4 judoka's vertegenwoordigd, met succes zoals aan het eind van de dag bleek. Jens en Djarco moesten 's morgens in de poule -38 kg aantreden, niet zonder succes. Jens werd 2e en Djarco 3e. Dorien en Thijmen stonden 's middags in de startblokken, Beide judoka's legden beslag op de 1e plaatsen in hun poule. Wij feliciteren alle 4 judoka's met het behaalde resultaat.

 

08-02-2014 IJspegeltoernooi te Sleen

Zaterdag 8 februari waren 4 judoka's actief op het jaarlijkse IJspegeltoernooi in Sleen. Thijmen Brust moest 's morgens in alle vroegte al aantreden in de klasse -40 kg, niet zonder succes. Na een trage eerste wedstrijd kwam Thijmen op stoom, alle volgende partijen wist hij te winnen met ippon. Hierdoor behaalde Thijmen de 1e plaats in zijn poule. 'S middags was het de beurt voor Jens Jonker, Djarco Schipper en Dorien Kerssies. Jens en Djarco zaten beide in de poule -38 kg. Helaas voor Jens ( 2 gewonnen / 2 verloren ) kwam hij 5 punten tekort om naar de finale poule te gaan, Djarco had in de voorronden geen wedstrijd gewonnen en kwam dus ook niet in de finale poule. Dorien won haar 1e wedstrijd overtuigend, helaas voor haar lukte dit niet in de 3 navolgende partijen, mede door een elleboog blessure lukte het haar niet om in haar laatste beslissende wedstrijd op het podium te komen.

 

01-02-2014 16e Noord-Oost judotoernooi te Slagharen

Zaterdag 1 februari werd het 16e Noord-Oost judotoernooi gehouden in Slagharen. In een altijd gezellige ambiance kwamen 3 judoka's van Tachi Beilen in actie: Almar van der Wekken, Maik Tekelenburg en Jens Jonker. En weer was er succes voor Tachi Beilen, Maik Tekelenburg wist in de poule -60 kg beslag te leggen op een 2e plaats. Voor Almar en Jens was er ditmaal geen beker weggelegd. Maik proficiat met je 2e plaats!

 

11-01-2014 35e Wintertoernooi te Dedemsvaart

Zaterdag 11 januari werd het 35e wintertoernooi te Dedemsvaart gehouden. Voor dit eerste toernooi na de feestdagen hadden zich helaas maar 2 judoka's opgegeven: Almar van der Wekken en Jens Jonker. Almar was dit maal de succesvolste van Tachi, met een vierde plaats in zijn poule. Jens was na 1 gewonnen en 4 verloren wedstrijden in de voorronde uitgeschakeld voor de finale poule. Almar, van harte gefeliciteerd!

 

21-12-2013 30e Kersttoernooi te Hoogeveen

Zaterdag 21 december werd het judotoernooi jaar 2013 afgesloten met het 30e Kersttoernooi te Hoogeveen. Op 9 judomatten kwamen 4 judoka's van Tachi Beilen in actie. 's morgens in het eerste blok was het de beurt aan Jens Jonker en Djarco Schipper. Na een paar mooie wedstrijden legde Jens beslag op de 2e plaats en Djarco op de 5e plaats. 's middags was het de beurt aan Maik Tekkelenburg en Thijmen Brust, ook hier wist Tachi in de prijzen te vallen, Maik legde beslag op de 4e plaats, helaas voor Thijmen was er dit maal geen eremetaal.

 

14-12-2013 6e Plusine Judotoernooi te Veendam

Zaterdag 16 december werd voor de 6e maal het Plusine judotoernooi te Veendam gehouden. 3 judoka's van Tachi beilen waren hier weer present: Thijmen Brust, Jens Jonker en Djarco Schipper. In een zeer gezellig sportcomplex waren op 8 matten diverse wedstrijden te zien. Thijmen moest in het eerste blok aantreden, na 2 gewonnen en 3 verloren partijen wist Thijmen uiteindelijk beslag te leggen op de 4e plaats. Jens en Djarco moesten in blok 2 aantreden, zij zaten bij elkaar in een grote poule waarbij het knock-out systeem werd gehanteerd. Djarco verloor zijn eerste 2 partijen waarna hij was uitgeschakeld voor verdere deelname. Jens won zijn eerste en tweede partij waarna hij doorging naar de kwartfinale poule. Hierin moest hij het opnemen tegen een zeer sterke duitse judoka. Door een fikse neusblessure voor Jens werd de wedstrijd gestaakt. Jens werd uiteindelijk nog 5e.

 

23-11-2013 JRC toernooi te Leeuwarden

Zaterdag 23 november werd de 10e JRC toernooi te Leeuwarden gehouden. 1 judoka van Tachi Beilen had zich hiervoor aangemeld. Jens Jonker moest al om 09.00 uur al op de judomat staan. Na een zeer spannende voorronde ( 2 gewonnen en 1 verloren ) kwam Jens in de finale poule. Daar werden een paar lange en zware partijen ( beslissing na golden score ) gejudood. Jens legde uiteindelijk beslag op de 3e plaats. Proficiat.

 

16-11-2013 BVHS toernooi te Hoogezand

Zaterdag 16 november werd in Hoogezand door judovereniging BVHS hun jaarlijkse judotoernooi gehouden. Voor Tachi Beilen waren 4 judoka's paraat: Almar van der Wekken, Thijmen Brust, Jens Jonker en Djarco Schipper. Voor Almar pakte de dag goed uit et een 3e plaats in zijn poule. Voor Thijmen, Jens en Djarco was er ditmaal geen ere-metaal te behalen. Almar, gefeliciteerd met het behalen van de 3e plaats!

 

02-11-2013 Noofoe san Toernooi te Norg

Zaterdag 2 november werd in Norg het Noofoe San judotoernooi weer georganiseerd. In totaal 6 judoka's van Tachi kwamen op dit toernooi in actie. Er werden in totaal 3 prijzen binnen gehaald. Thijmen Brust werd 1e in zijn poule, Jefrey Dekker werd op zijn eerste grote toernooi verrassend 4e en Jens Jonker wist in de finale poule beslag te leggen op een 4e plaats. Maik Tekelenburg, Anne Nijzingh en Djarco Schipper vielen helaas niet in de prijzen.

 

19-10-2013 Opstaptoernooi te Nieuwe Pekela

Zaterdag 19 oktober, opstaptoernooi Nieuwe Pekela, 1 judoka van Tachi Beilen had zich hiervoor aangemeld, Soraya Dekker. Het was haar eerste toernooi buiten het dorpentoernooi om en ze heeft het niet onverdienstelijk gedaan. Een 4e plaats was uiteindelijk het resultaat, proficiat Soraya!

 

12-10-2013 ODJK te Emmen

Zaterdag 12 oktober, de jaarlijkse Open Drentse Judo Kampioenschappen. 2 judoka's van Tachi Beilen hadden zich hiervoor ingeschreven. Kamiel Bakker en Jens Jonker. Helaas voor Kamiel, was zijn JBN pas verlopen en werd hij uitgesloten van deelname. ( Iedere judoka ( of ouder/verzorger ) is zelf verantwoordelijk om het lidmaatschap van de JBN up to dat te houden en hierop ook te controleren, zo voorkom je teleurstellingen ). Jens Jonker was 's middag om 15.00 uur aan de beurt. De partijen van het eerdere blok waren nog in volle gang, er was voor de judoka's geen mogelijkheid voor een warming-up. De poule van waarin Jens was ingedeeld is 3 maal van mat verwisseld, zijn eerste partij was om 15.15 uur, deze werd helaas verloren. Om 16.20 volgde zijn tweede partij, ook deze werd na een spannende partij verloren. Na deze 2 verloren partijen was Jens klaar met het toernooi. Helaas!

 

05-10-2013 Judotoernooi BSV Ambergen te Hardenberg

Zaterdag 5 oktober werd door BSV Ambergen hun jaarlijks judotoernooi georganiseerd in Hardenberg. 4 judoka's van Tachi Beilen maakten hun opwachting: Dorien Kerssies, Djarco Schipper, Jens Jonker en Thijmen Brust. Er waren mooie en spannende judopartijen te zien. 2 judoka's wisten dit om te zetten in een prijs. Jens Jonker werd derde in de categorie jongens -38kg en Thijmen Brust werd derde in de categorie jongens -40kg. Dorien Kerssies en Djarco Schipper kwamen zij na  3 verloren partijen niet verder dan de voorronden.

 

28-09-2013 City of Talent judotoernooi te Groningen

Zaterdag 28 september werd door Dijkman sport Groningen het City of Talent judotoernooi georganiseerd. Slechts 1 judoka van Tachi Beilen had zich hiervoor aangemeld. Jens Jonker, ingedeeld in poule -38kg, had het zwaar. Helaas voor Jens kwam na 3 verloren partijen een eind aan het toernooi.

 

08-06-2013 Jubileumtoernooi te Scheemda

Zaterdag 8 juni werd door de judovereniging Scheemda haar 40 jarig jubileum gevierd met een leuk judotoernooi. 3 Judoka's van Tachi Beilen waren hierbij present, Jens Jonker, Almar van der Wekken en Djarco Schipper. 's morgens om 9.00 uur stond Jens Jonker klaar voor zijn wedstrijden, hij was ingedeeld in poule jongens -38 kg, na 1 verloren wedstrijd en 3 gewonnen wedstrijden wist Jens beslag te leggen op de 2e plaats. Almar van der Wekken kwam in het blok van 10.40 uur in actie, het was voor Almar het eerste grote toernooi, buiten onze eigen lentetoernooi om, waaraan hij dit jaar meedeed. En met succes, Almar werd 1e in zijn poule -56 kg, een geweldige prestatie! Dit zou voor onze overige judoka's een opsteker kunnen zijn om ook eens aan een toernooi mee te doen.

Djarco Schipper was in een grote poule -34 kg ingedeeld waarin na een aantal voorronden, de beslissing zou vallen in een finale poule. Helaas voor Djarco werd hij in de voorronden uitgeschakeld.

 

25-05-2013 JRM Judotoernooi te Muntendam

 

Zaterdag 25 mei werd door Judovereniging Ryu uit Muntendam het JRM judotoernooi georganiseerd. Tachi werd dit maal vertegenwoordigd door 1 judoka, Jens Jonker. In de poule -38 kg was Jens ingedeeld met nog 6 andere judoka's. Na 4 verloren wedstrijden won Jens met 2 maal ippon zijn laatste 2 wedstrijden. Met 2 gewonnen wedstrijden en met een totaal aantal punten van 20 werd Jens toch nog 4e. Dit was een prima prestatie, des te meer omdat de judoka's niet onder deden voor elkaar. Proficiat Jens.

 

18-05-2013 BPO Judotoernooi te Hasselt

 

Zaterdag 18 mei werd voor de 4e maal het BPO judotoernooi gehouden in Hasselt. Tachi Beilen werd vertegenwoordigd door Jens Jonker, in de gewichtsklasse -38kg moest Jens het opnemen tegen 5 andere judoka's waarna in een kruisfinale de beslissing viel om de prijzen. Jens kwam na 3 spannende winst partijen ( 3 x ippon ) en 1 verloren partij in de kruisfinale terecht, waarin hij nogmaals 2 partijen moest judoën. Beide parijen werden helaas verloren waarna Jens als 4e eindigde. Dit werd bekroond met een zeer mooie bokaal. Al met al weer een geslaagde dag voor Tachi Beilen.

 

11-05-2013 4e Bokaal van het Noorden te Drachten

 

Zaterdag 11 mei kwamen 2 wedstrijdjudoka's van Tachi Beilen in actie op het 4e Bokaal van het Noorden judotoernooi te Drachten. Thijmen Brust en Jens Jonker waren beiden ingedeeld in een grote wedstrijdpoule. Thijmen kwam met nog 10 andere judoka's uit in gewichtsklasse -36 kg, na 1 gewonnen en 2 verloren wedstrijden werd Thijmen helaas in de voorronde uitgeschakeld. Jens kwam met nog 25 andere judoka's uit in gewichtsklasse -38 kg, na 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd bereikte Jens de volgende ronde, in deze ronde verloor hij na een spannend en lang gevecht. Helaas voor Jens kwam hij hierdoor niet in de kruisfinale terecht. Beide judoka's hebben goed judo laten zien maar kwamen beiden net iets te kort.

 

04-05-2013 1e Blauwestad Judotoernooi te Oostwold

 

Zaterdag 4 mei werd door Judovereniging Tan-Ren-Jutsu het 1e Blauwestad Judotoernooi georganiseerd. In een prachtig nieuw sportcomplex aan de rand van "De Blauwestad" kwamen 5 wedstrijdjudoka's van Tachi Beilen strijden voor de prijzen en de eer.

'S morgens om 9.00 uur waren Djarco Schipper en Jens Jonker als eersten aan de beurt. Dlarco Schipper was ingedeeld in de poule jongens -35kg en Jens Jonker was ingedeeld in de poule jongens -38kg. Beide judoka's troffen een paar pittige internationale tegenstanders tegenover zich. Djarco Schipper won al zijn partijen en eindige zo op een 1e plaats. Jens Jonker mocht na 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd in de voorronden, meedoen in de finale poule, tijdens deze finale poule verloor hij echter 3 wedstrijden waarna hij eindigde op een 4e plaats.

'S middags was het de beurt aan Thijmen Brust, Loell Schipper en Derk-Jan van Duin. Thijmen Brust had samen met 3 andere judoka's ieder 4 gewonnen wedstrijden, maar door het onderlinge resultaat tussen deze 4 judoka's wist Thijmen beslag te leggen op een 4e plaats. Loell Schipper werd in haar poule, na 1 gewonnen en 3 verloren wedstrijden uiteindelijk ook 4e. Derk-Jan van Duin werd na 3 verloren wedstrijden gediskwalificeerd omdat hij volgens de scheidsrechter een slagende beweging naar zijn tegenstander had gemaakt.

Al met al was het toch een geslaagde dag op dit voor het eerst gehouden Blauwestad Judotoernooi, dat wat ons betreft volgend jaar weer kan rekenen op de deelname van een aantal Tachi judoka's.

 

20-04-20013 Judotoernooi Friese Masters te Stiens

 

Zaterdag 20 april waren 2 wedstrijdjudoka's present bij de "Friese Masters" te Stiens namelijk: Thijmen Brust en Jens Jonker.

Jens was ingedeeld in een afval poule, na 1 wedstrijd verloren te hebben in de reguliere speeltijd, werd de 2e partij een lange.

Na 3 minuten speeltijd was er geen punt voor beide judoka's, dus kwam het aan op de golden score, na 1,35 min werd Jens door zijn tegenstander met een Waza-ari uitgeschakeld.

Thijmen Brust deed het een stuk beter, met vlak voor tijd nog uitzicht op een 1e plaats, helaas verloor Thijmen zijn laatste partij, de beslissing welke plaats voor Thijmen was weggelegd werd beslist door de overige 2 overgebleven judoka's. Als het op een scheidsrechter beslissing was uitgedraaid dan had Thijmen de eerste plek behaald, maar ook helaas voor Thijmen, de wedstrijd werd beslist met een Ippon, waardoor Thijmen 3e werd in zijn poule.

Aansluitend aan de normale judowedstrijden, werd er voor jongeren en senioren een Ne-Waza ( alleen grondgevecht judo ) toernooi gehouden.

Hiervoor had meester Martin zich, na 15 jaar niet op wedstrijdniveau gejudood te hebben, voor opgegeven. Uithouding en snelle wisselingen in techniek waren voor meester Martin teveel. Hij moest genoegen nemen met een 4e plek, wat op zich zeer goed te noemen viel. Het is de bedoeling dat meester Martin en meester Theo beide meedoen volgend jaar. Dat wordt dan nog hard trainen.

 

13-04-2013 36e Bartje Toernooi Assen


Zaterdag 13 april was Tachi weer actief bij het 36e Bartje Toernooi te Assen. Helaas waren er voor onze judoka's geen prijzen weggelegd.

Er waren 5 judoka's van Tachi die zich voor deze wedstrijd hadden ingeschreven, door 2 afmeldingen bleef er maar een klein groepje over:

Djarco Schipper, Jens Jonker en Kamiel Bakker. Zij konden de eer niet redden voor Tachi.

 

23-03-2013 31e Lente Toernooi Beilen

 

Eindelijk was het dan weer zover, onze eigen 31e Lente Toernooi.

Na maanden van voorbereiding, werd op 23 maart 2013 onze eigen judo toernooi weer gehouden in de Drenthe Hal te Beilen.

Het was een daverend succes, veel judoka's, veel bezoekers en heel veel complimenten over het georganiseerd verloop van deze judo dag.

Veel vrijwilligers hebben zich ingezet om van deze dag een succes te maken, zonder hen was het niet gelukt, bedankt daarvoor.

Een groot aantal van onze judoka's vielen in diverse gewichtsklassen in de prijzen:

In 1 poule waren alle medaille winnaars van Tachi Beilen: Ike Kuivenhoven 1e, Milan Pont 2e en Sven Schuring legde beslag op plaats 3.

Sven Lammertink behaalde een 1e plaats in zijn poule terwijl zijn teamgenoot Patrick Stevens beslag legde op plaats 2.

Anne Nijzingh, Thijmen Brust, Remco Hoefnagel en Jens Jonker legden allen beslag op een 4e plaats.

Proficiat!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast (zondag, 16 maart 2014 15:58)